viernes, 28 de noviembre de 2014

Malala Yousafi

Nacuda a Mingora , Pakistan , 12 juliol de 1997 és una estudiant i activista. Ha guanyat un premi Nobel al 2014 , és la persona més jove en guanyar aquest premi.
Drets Humans
A partir de la promulgació de la Convenció de 1989 s'ha anat adequant la legislació interna als principis contemplats en la Declaració . Tot i que la legislació i el sistema jurídic de cada país sol ser diferent , 193 països han anat consagrant mesures especials per a la seva protecció , a nivell legislatiu i fins i tot drets constitucionals . Entre els Drets del nen destaquen els quatre principis fonamentals :

·       La no discriminació : tots els nens tenen els mateixos drets .
·       L’interès superior de l'infant : qualsevol decisió , llei , o política que pugui afectar la infància ha de tenir en compte què és el millor per al nen.
·       El dret a la vida , la supervivència i el desenvolupament : tots els nens i nenes tenen dret a viure ia tenir un desenvolupament adequat .
La Participació: els menors d'edat tenen dret a ser consultats sobre les situacions que els afectin ja que les seves opinions siguin tingudes en comp

No hay comentarios:

Publicar un comentario